Un elev nevăzător, de la un liceu din Ploieşti, nu mai poate fi asistat la ore de mamă

0
1361

 

Mama unui tânăr nevăzător  nu îşi mai poate asista copilul la cursuri pe motiv că deranjează colegii.

Mai mult, chiar şi diriginta susţine acest fapt. Există şi un ordin dat pentru persoanele aflate în această situaţie, care îi dă dreptate femeii ce i-a dat viaţă lui Rareş. În timp ce o mama cere o rezolvare, conducerea liceului şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova susţin că măsura este în favoarea copilului şi că îl va ajuta să se integreze individual între copiii de vârsta lui.

Mama spune că îşi însoţea zilnic băiatul la şcolă, pe Rares, de 16 ani care este nevăzător. Doar că ceva s-a schimbat în atitudinea dirigintei de la clasa de Filologie a Colegiul Naţional Al. I Cuza din Ploieşti şi femeii i-a fost interzis accesul la ore.

Mama povesteşte de o întâmplare petrecută la ora de informatică, atunci când mai mulţi copii care au întârziat ar fi primit absenţă. Şi tot ei au fost cei care şi-ar fi dorit ca mama lui Rareş să le fi luat apărarea în faţa dascălului. De aici tot conflictul, crede femeia. Nu a stat pe gânduri şi a mers să ceară explicaţii.

Chiar şi reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova spun că trebuie să dea dreptate şi celorlaţi tineri, colegi ai lui Rareş.

Mama lui Rareş a cerut ajutor şi la Consiliul Naţional pentru Discriminare. Instituaţia i-a răspuns în scris că va trimite notificări tuturor decidenţilor locali, pentru a găsi o soluţie la această problemă.

De la declanşarea scandalului, în care este implicată unitatea de învăţământ,  s-a pornit o anchetă amplă. Un reprezentant al inspectoratului şcolar, conducerea liceului, părinţii şi chiar un psiholog au ajuns la concluzia că tânărul, care este şi foarte bun la învăţătură trebuie să fie independent, pentru a fi integrat corespunzător în societate.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 41 = 51