Spitalul Municipal Râmnicu Sărat îşi recuperează cu mare greutate banii cheltuiţi pentru îngrijirea victimelor accidentelor rutiere

0
983

 

 

În 2017, unitatea medicală a recuperat doar 10 la sută din costurile pentru spitalizarea celor aproximativ 70 de pacienţi, victime ale accidentelor rutiere. De cele mai multe, astfel de cazuri se transează în instanţă.

Victima unui accident de circulaţie care este internată în spital primeşte îngrijirile medicale de specialitate, cazare şi masă. Casa de Asigurări de Sănătate decontează unităţii medicale cheltuielile de spitalizare efectuate, însă într-un anumit cuantum. Spitalul, prestator al serviciilor medicale, este obligat să recupereze banii, ce reprezintă costurile spitalizării victimei, de la autorii accidentelor, urmând să fie virate în contul Casei de Asigurări de Sănătate.

La Spitalul din Rm. Sărat, la fel ca şi la alte unităţi medicale din ţară, procentul de recuperare a cheltuielilor în astfel de cazuri este unul destul de mic.

Unitatea medicală trimite inştiinţări cu sumele care trebuie achitate în cazul victimelor din accidente. În cazul în care înştiinţările râmăn fără rezultat se ajunge în instanţă.

De cele mai multe ori, spitalele se constituie parte civilă în procesele penale și își primesc banii după doi-trei-cinci ani, după ce se termină procesul penal.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + 2 =