Sindicaliştii din învăţământ ameninţă cu proteste, din nou

0
1085

 

Dascălii avertizează că, dacă în maximum două săptămâni nu vor începe negocierile cu Ministerul Educatiei, vor trece la proteste şi chiar la grevă generală. Ei sunt emulţumiţi de salarii si de eliminarea unor sporuri, de reducerea de posturi din mai multe şcoli dar şi de comasarea claselor,

Sindicaliştii din învătământ spun că au dat un ultimatum Guvernului prin care au cerut rezolvarea unor probleme cu care se confruntă angajaţii din educaţie. Este vorba despre reducerea posturilor din mai multe unităţi de învăţământ, comasarea claselor, salariile şi discriminarea personalului din educaţie prin neacordarea unor sporuri.

Grav este și faptul că legea bugetului de stat pentru anul 2018 riscă să pună școlile în situaţia de a rămâne fără bani de salarii pentru dascăli.  Toate cheltuielile de  persoanal sunt stabilite in functie de costul standard pe elev ceea ce în seamnă insuficinte fonduri. De asemenea, sindicaliștii solicită Ministerului Educaţiei stabilirea clară a normativelor pentru personalul didactic auxiliar şi pentru personalul nedidactic, categorii de salariaţi decimaţi numeric în ultimii ani.

Dascălii amenință că dacă în maximum două săptămâni nu vor fi rezolvate aceste probleme, vor trece la acţiuni de protest şi chiar la grevă generală.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

43 + = 47