Un nou medic specialist angajat la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Buzău a făcut posibilă crearea a două linii de gardă

0
1149

În ultimii ani, Spitalul Județean Buzău s-a confruntat cu o criză permanentă de medici specialiști. Atrași de salariile foarte mari și de condițiile excelente de lucru de la clinici private din Capitală sau din străinătate, mulți medici specialiști au ales să plece de la unitatea medicală din Buzău fără să stea pe gânduri.   Cu mari eforturi, situația pare a fi acum rezolvată, gradul de ocupare a posturilor de medici fiind la acest moment de 92 la sută. Odată cu venirea unui nou medic urgenist la Unitatea de Primiri Urgențe s-au realizat două linii de gardă.

În continuare, mari probleme sunt în secțiile Oncologie și Boli Infecțioase. Un medic care ar fi urmat să lucreze în cadrul secției de Boli Infecțioase nu a reușit să promoveze examenul pe care l-a susținut luna trecută.

Îmbucurător este faptul că pe terenul fostei Maternități din Buzău va fi construit un bloc pentru medici. Recent, Consiliul Județean Buzău a aprobat acordarea de stimulente pentru 10 noi medicii angajați la Spitalul Județean de Urgență Buzău. Cuantumul stimulentului financiar pentru fiecare doctor este la nivelul a două salarii minime brute pe țară,  pe o perioadă de 6 luni de la angajare.

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 57 = 66