REVOLTĂ LA STAȚIUNEA DE CERCETARE

0
1279

 

Este revoltă mare printre angajații Stațiunii de Cercetare Legumicolă Buzău, celebră în România pentru inovațiile sale în domeniul agricol. Oamenii sunt indignați că Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei va înființa un cartier de blocuri turn, exact lângă terenurile cultivate cu soiuri experimentale. Cercetătorii sunt siguri că șantierul și apoi clădirile din vecinătate vor afecta puternic activitatea de cercetare, prin umbrirea și poluarea loturilor experimentale.

Terenul pe care Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei vrea să dezvolte un cartier rezidential este unul foarte valoros pe piața imobiliară, dată fiind apropierea de centrele comerciale. Primăria Buzău a dat deja undă verde demarării proiectului imobiliar, iar Arhiepiscopia poate vinde o suprafață de peste 6 hectare unui dezvoltator imobiliar în vederea ridicării unui cartier rezidențial. Inițiativa este contestată dur de către cercetatorii Stațiunii de cercetare legumicolă, ale cărei terenuri destinate cercetării se învecinează cu perimetrul destinat noului cartier.

Reprezentanții bisericii susțin însă că blocurile nu vor umbri terenurile destinate cercetării, întrucât proprietățile celor două entități vor fi despărțite de un drum și parcări.

După ce scandalul din jurul noului cartier al Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei a devenit public, buzoienii s-au împărțit în două tabere. Deși unii spun că este benefică apariția unui nou cartier în oraș, alții nu pot concepe ca biserica să devină dezvoltator imobiliar.

Reprezentanții Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei sustin că înființarea cartierului va genera fonduri pentru susținerea unor proiecte sociale. Mai precis, cu banii din vânzarea a 6,2 hectare de teren către un dezvoltator imobiliar, Arhiepiscopia va putea ridica, la rândul ei, două blocuri cu patru etaje, în aceeași zonă, la parterul cărora vor funcționa două centre sociale.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + 1 =