Mare atenție unde parcați!

0
1040

 

Șoferii din Buzău trebuie să aibă grijă mare unde vor parca mașina! De joi, orice vehicul staționat în locuri interzise va fi ridicat de oamenii legii. Mai mult, șoferii care vor încălca această regulă vor primi amenzi usturătoare.

Decizia ridicării mașinilor parcate neregulamentar a fost luată de Consiliul Local Buzău, încă din toamna anului trecut. Între timp, a fost achiziționat un utilaj special care să poată fi folosit la ridicarea mașinilor si a fost amenajat un depozit special pentru mașinile ridicate. Odată puse la punct toate detaliile, de joi va fi pus în aplicare regulamentul aprobat de autorități. Astfel, orice mașină oprită sau staționată în staţiile de autobuz, în intersecţii, pe treceri de pietoni, trotuare sau drumurile publice cu o lăţime mai mică de 6 metri, va fi ridicată iar șoferul va fi nevoit să scoată sume importante din buzunar pentru a recupera vehiculul.

Recuperarea vehiculelor va costa 600 lei, respectiv 300 lei pentru ridicare, 200 pentru transport și 100 lei pe zi pentru depozitare. Dacă proprietarul mașinii se prezintă la mașină înainte ca aceasta să fie ridicată, va achita doar suma de 300 lei. Pe lângă această taxă, șoferii prinși pe picior greșit vor fi sancționați și cu 4-5 puncte amendă, dar şi 3 puncte penalizare, adică  o amendă de 290 lei, plătită în 48 de ore.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 66 = 72