Clădiri în paragină, supraimpozitate

0
792

Proprietarii caselor sau terenurilor neîngrijite din municipiul Buzău vor plăti impozite cu până la 500 la sută mai mari. În primă fază, autoritatile vor identificate terenurile și clădirile aflate în paragină si apoi vor soma proprietarii. Dacă nu vor trecere la reabilitarea sau, după caz, curățarea imobilului, proprietarii vor fi impozitati pentru acel bun cu 500 la sută.

Primăria municipiului Buzău a elaborat regulamentul privind supra-impozitarea cu 500 la sută a clădirilor şi terenurilor neîngrijite. Municipalitatea susţine că urmăreşte reducerea numărului imobilelor lăsate în paragină, iar prin reabilitarea clădirilor vrea „schimbarea la faţă” a orașului.

Conform regulamentului, după identificarea şi evaluarea clădirii sau terenului neîngrijit, proprietarul va fi somat, iar din acel moment va avea la dispoziţie şase luni în cazul clădirilor şi 30 de zile în cazul terenurilor să efectueze lucrările de întreţinere sau reabilitare necesare. În cazul în care proprietarul nu se conformează, clădirea, sau terenul, va fi încadrat în categoria celor neîngrijite, cu propunerea de majorare a impozitului.

Clădirile în paragină aflate în proprietatea Primăriei, cum sunt cele din centrul orasului, de pe strada Cuza Vodă, nu vor fi insa supra-impozitate.

Regulamentul a fost postat pe site-ul Primăriei Buzău iar proiectul privind supra-impozitarea clădirilor și a terenurilor lăsate în paragină va fi introdus într-o ședință viitoare a Consiliului Local Buzău.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here