Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei devine dezvoltator imobiliar

0
1672

Înalții prelați au demarat un proiect prin care va ridica, printr-un contract de concesiune cu o societate de construcții, un cartier de blocuri la ieșire din orasul Buzău, în zona mall-urilor. Primăria Buzău a dat undă verde demarării proiectului, chiar dacă inițiativa este vehement contestată de Stațiunea de cercetare legumicolă care are terenuri în zona unde dorește să cultive soiuri hibride de legume şi plante aromatice nemodificate genetic.

Primăria Buzău și-a dat acordul ca Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei să demareze în viitorul apropiat construcția unui cartier de blocuri pe strada Frăsinet, în zona mall-urilor. Arhiepiscopia deține acolo un teren generos pe care dorește să construiască, printr-un contract de concesiune cu o societate de construcții, mai multe blocuri cu 14 etaje. Proiectul imobiliar este vehement constestat de către conducerea Stațiunii de cercetare legumicolă,  care consideră că apariția unor blocuri cu 14 niveluri va aduce un prejudiciu activității de cercetare.

În calitate de vecini unici reclamăm faptul că prin demararea investiţiei se aduce un prejudiciu activităţii de cercetare, prin împiedicarea a 8 proiecte aflate în derulare. Aceste proiecte ar permite lansarea pe piaţa românească a noi soiuri hibride de legume şi plante aromatice nemodificate genetic. Prezenţa unui şantier de o asemenea amploare şi durată, precum şi a unor construcţii de dimensiuni mari în imediata vecinătate a activităţii de cercetare vor afecta securitatea experienţelor aflate în derulare”, se arată într-un comunicat al Stațiunii de Cercetare și Dezvoltare Legumicolă Buzău.

Și unii consilieri muncipali consideră inoportună apariția unui complex rezidențial chiar în vecinătatea terenurilor Stațiunii de cercetare legumicolă.

Primarul Buzăului susține că a încercat o mediere între Arhiepiscopie și Stațiunea de cercetare legumicolă, în sensul că oferit la schimb Stațiunii un alt teren într-o altă zonă a orașului. Conducerea Stațiunii de cercetare legumicolă nu a fost de acord, deoarece acele terenuri sunt de slabă calitate.

Cum Consiliul Local Buzău a acordat, în ședința de luni, aviz de oportunitate, proiectul inițiat de Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei va merge mai departe, un nou pas fiind obținerea Planului Urbanistic Zonal iar, apoi, emiterea autorizației de construcție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 59 = 62