Miniștrii cabinetului Dăncilă au depus jurământul. Declațiile președintelui Iohannis: „să înceteze această ţopăială guvernamentală”

0
1108

 

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, luni, membrilor noului Cabinet, condus de Viorica Dăncilă, că speră că, ca odată cu al treilea Executiv propus de coaliţia PSD-ALDE, să înceteze „această ţopăială guvernamentală”, despre care spune că anul trecut a dus la degradarea climatului social şi la o stare de spirit care nu este benefică unei societăţi.

„La doar un an de la alegerile parlamentare am avut deja un al treilea Cabinet PSD-ALDE, după un dublu eşec cu guvernele anterioare. În mod sigur, nu aceasta este performanţa pe care o aşteptau românii. Sper că o dată cu învestirea celui de-al treilea Executiv propus de majoritatea parlamentară să înceteze şi această ţopăială guvernamentală, care a dus anul trecut la degradarea climatului social, la o stare de spirit care nu poate fi benefică dezvoltării unei societăţi”, a spus şeful statului, la Palatul Cotroceni, după depunerea jurământului de învestitură de către membrii Cabinetului Dăncilă.

Președintele a mai adăugat că de la alegerile parlamentare din 2016 nu există coerenţă la nivelul politicilor publice şi nici garanţia că valorile şi preocuparea faţă de cetăţean sunt cele care stau la baza actului de guvernare.

Iohannis a amintit că, la un an de la alegerile parlamentare, România are deja al treilea guvern PSD-ALDE, după „dublul eșec” al cabinetelor anterioare, cel condus de Sorin Grindeanu și cel al lui Mihai Tudose.

Nu aceasta este performanța pe care o așteptau românii. Sper ca, odată cu învestirea celui de-al treilea guvern propus de PSD-ALDE să înceteze și această țopăială guvernamentală, care a dus anul trecut la degradarea climatului social și la o stare de spirit care nu poate fi benefică dezvoltării unei societăți”, a spus Iohannis.

Președintele a adăugat că, după alegerile din 2016, țara nu a avut parte de coerență în ceea ce privește politicile publice și nici de garanția că valorile sunt „cele care stau la baza actului de guvernare”.

Dimpotrivă, este o discrepanță majoră între promisiune cu care partidele coaliției majoritare au venit în fața românilor și situația în care ne aflăm, cu două guverne eșuate și cu degringoladă accentuată la nivelul tuturor sistemelor publice”, a spus Iohannis.

Sursa: Agerpres, Digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 3 =