O nouă pârtie de schi este deschisă în stațiunea Covasna

0
1600

Pârtia de schi din staţiunea Covasna va fi deschisă publicului vineri.

Sâmbătă, de la ora 11, atmosfera va fi deschisă de Fanfara de tineret a Casei Orăşeneşti de Cultură.

„Anul acesta vremea nu a ţinut cu noi, cel puţin până în acest moment. Datorită condiţiilor meteo nefavorabile, spre regretul nostru, abia acum am reuşit să asigurăm condiţiile minimale necesare punerii în funcţiune a pârtiei. Deocamdată, doar porţiunea mai puţin abruptă este utilizabilă. Ca şi anul trecut, drumul forestier de lângă pârtia de schi poate fi utilizat pentru săniuş”, menţionează primarul staţiunii Covasna, Gyerő József, pe pagina sa de socializare.
Va fi deschisă și o unitatede alimentaţie publică la parterul refugiului montan, unde schiorii au posibilitatea de a se încălzi şi relaxa consumând ceai cald, cafea, vin fiert sau o gustare.

În judeţul Covasna se mai poate schia pe pârtia de la Valea Mare, nu departe de oraşul Întorsura Buzăului. Aceasta are o lungime de aproape 600 de metri, este dotată cu un schi-lift cu 70 de locuri şi instalaţie de nocturnă, tunuri de zăpadă, iar la baza ei există un pub pentru turişti.

Și în staţiunea Şugaş Băi, aflată la aproape zece kilometri de municipiul Sfântu Gheorghe, se poate schia pe o pârtie în lungime de 250 de metri, amenajată de Primărie, dotată cu teleschi şi instalaţie de nocturnă.

La Şugaş Băi, turiştii au la dispoziţie un centru de închiriere a echipamentelor de schi şi snowboard, un bar, instructori de schi, precum şi curse periodice de transport de la şi către Sfântu Gheorghe. Tot aici există un centru spa cu două bazine, unul cu apă rece şi unul cu apă caldă, băi turceşti, saune finlandeze şi o sală de fitness, construit din fonduri europene prin proiectul „Drumul apelor minerale”.

Aceasta este cea de-a treia pârtie din judeţul Covasna practicabilă în acest sezon hibernal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 49 = 55