SURPRIZE ÎN ANUL CENTENARULUI

0
1014

 

Buzoienii vor avea parte, în 2018, in anul Centenarului, de numeroase surprize pregătite de către autorități. Un ceremonial grandios care va marca reinaugurarea Cimitirului Eroilor, urmată de o paradă militară cu cea mai nouă tehnică de luptă a Armatei Române, dar și o serie de manifestri inedite pregătite de Muzeul Județean de Istorie sunt doar câteva dintre numeroasele evenimente la care buzoienii sunt invitați să participe în anul în care se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire.

 

În cadrul acţiunilor care vor marca Centenarul Marii Uniri, în 2018, la Buzău, va avea loc un eveniment de importanţă naţională. Pe 17 mai, va fi reinaugurat Cimitirul Eroilor, cel mai mare cimitir de acest fel din România, care în prezent se află în plin proces de reabilitare. La eveniment au fost invitate oficialităţi de marcă şi personalităţi naţionale şi internaţionale pentru a aduce cinstire eroilor căzuţi pe pământ românesc. Printre oaspeți va fi și președintele Klaus Iohannis, dar și ambasadorii celor 8 țări care au îngropați eroi necunoscuți în cimitirul aflat la ieșire din Buzău spre Ploiești. Evenimentul va fi urmat de o grandioasă  paradă militară din care nu va lipsi cea mai nouă tehnică de luptă din dotarea Armatei române. Nu vor lipsi transportoarele blindate americane Piranha V, achiziționate recent de Forțele Terestre Române.

Si Muzeul Județean de Istorie le-a pregătit buzoienilor numeroase suprize în Anul Centenarului. Din ianuarie și până în decembrie, toate evenimentele organizate de muzeu vor fi supradimensionate pentru a se marca așa cum se cuvine Marea Unire.

 

Muzeul de Istorie Buzau, în colaborare cu DIVIZIA 2 Infanterie Getica, va mai organiza în 2018 o parada cu uniforme militare din perioada celor două războaie mondiale.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

63 + = 69