Evenimente dedicate Zilei Culturii Naţionale

0
1164

 

Ziua Culturii Naţionale a fost marcată şi la Rm. Sărat! Preşcolarii şi elevii l-au omagiat pe Mihai Eminescu, la 168 de ani de la naştere, prin activităţi interactive desfăşurate la Muzeu şi Bibliotecă. În weekend, la Centrul Cultural, au avut loc două lansări de carte a unor scriitori importanţi, ale căror cărţi au fost bine primite de critici.

La Centrul Cultural a fost lansat volumul ,,Oraşul închis,, scris de Viorica Raduţă, originară din localitatea buzoiană Valea Salciei. Cartea, care a fost bine primită de critici, ne aduce în faţă romanul unui oraş – Rîmnicu Sărat – în care a existat o celebră închisoare comunistă. Volumul debutează cu procesul unui torţionar, Comandantul Vişinoiu, imaginat de Mihăiţă – un bătrân sărac cu duhul, a cărui adolescenţă s-a petrecut în teribila închisoare.

Sâmbătă şi medicul Lucreţia Dediulescu a lansat volumul ,,Pe urme de istorie,,. Cartea prezintă activitatea culturală desfăşurata de membrele Clubului Femina 2, de la Rm. Sărat, în cei 46 de ani de existenţă.

S-au împlinit 168 de ani de la naşterea marelui poet Mihai Eminescu, iar la Muzeul din Rm. Sărat, dar şi la Biblioteca Municipală, preşcolarii şi elevii şcolilor l-au omagiat pe marele poet, prin cântece şi poezii. De Ziua Culturii Naţionale, Muzeul Municipal a fost deschis, iar grupurile de elevi au putut vizita gratuit expoziţiile organizate în cadrul instituţiei.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

81 + = 90