INCENDII LA COȘURI DE FUM

0
1208

 

Statisticile pompierilor arată că, în lunile friguroase, crește substanțial numărul incendiilor, iar o treime dintre incendii sunt provocate de coşurile de fum. Cele mai multe sunt cauzate de neglijența proprietarilor de case care nu își întrețin corespunzător coșurile de fum sau instalațiile electrice. Pentru a preveni dezastrele, reprezentanții ISU îi îndeamnă pe cetățeni să dea dovadă de responsabilitate.

În ultimii ani, în lunile de iarnă, pompierii din Buzău au avut serios de lucru din cauza incendiilor produse în județ, cele mai multe din cauza coșurilor de fum neizolate corespunzător față de materialele combustibile. Astfel de incendii cauzate din neglijența proprietarilor au provocat pagube semnificative, uneori fiind chiar distruse locuințe în totalitate. Pentru a preveni dezastrele, reprezentanții ISU Buzău îi îndeamnă pe cetățeni să dea dovadă de responsabilitate!

Proprietarii de locuințe se bazeaza pe principiul „merge şi aşa” şi puţini sunt cei care apelează la un coșar profesionist, chiar dacă operaţiunea este simplă şi costă între 50 şi 300 de lei. Reprezentanții ISU Buzău spun că în perioada iernii, zilnic, se produc în medie câte două incendii cauzate de defecțiuni la sobe sau instalațiile de încălzire. O treime dintre incendiile din România sunt provocate de coşurile de fum.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + 5 =