Drumețiilor la munte, un hobby destul de periculos

0
987

 

Nu puține au fost cazurile în care grupuri de turiști s-au rătăcit pe traseele montane din judeţul Buzău iar intervenția jandarmilor montani a fost salvatoare. Pentru a se evita asemenea situații, jandarmii le oferă câteva sfaturi practice iubitorilor de natură care intenționează să meargă în drumeție, la munte, în perioada lunilor de iarnă.

Tot mai mulți români sunt adepți ai drumețiilor la munte, însă acesta poate fi un hobby destul de periculos, dacă nu se respectă anumite reguli de bază, avertizează jandarmii. Oamenii legii le oferă câteva recomandări turiștilor care vor să facă incursiuni pe trasee montane. Ținuta adecvată pentru temperaturile scăzute din această perioadă este un aspect esențial de care trebuie să țină cont adepții drumețiilor montane.

Totodată, înainte de plecarea în drumeție, turistul trebuie să anunțe un cunoscut sau să posteze pe un site de socializare date legate de traseul pe care urmează să îl parcurgă.

În acest an, jandarmii montani din Buzau, împreună cu reprezentanți ai unor asociații de profil, verifică periodic marcajele pe cele mai frecventate trasee turistice.

De asemenea, în momentul în care un turist se află în imposibilitartea de a găsi drumul de întoarcere, este important ca el să solicite sprijinul Jandarmeriei Montane, apelând numărul unic de urgenţă 112.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 46 = 53