TABLETE, LAPTOPURI ȘI WIRELESS

0
1162

Toți elevii din judeţul Buzău vor primi tablete, iar profesorii laptopuri precum și acces gratuit la internet. Este vorba despre un proiect pilot de amploare al Ministerului Educaţiei, prin care toate unităţile de învăţământ ar urma să fie dotate cu echipamente IT de înaltă performanţă. În această săptămână, reprezentanții Consiliului Județean Buzău vor semna cu Ministerul Educației un angajament de susținere a proiectului, în valoare de peste 25 milioane euro.

Dintre cele 13 judeţe care îndeplinesc condiţiile cerute de Ministerul Educaţiei pentru implementarea programului  de dotare a unităţilor de învăţământ cu echipamente IT de înaltă performanţă, doar 6 consilii judeţene au răspuns în termen: Arad, Buzău, Gorj, Harghita, Hunedoara si Vâlcea.   Doar Buzăul a fost insa selectat, urmand sa fie primul județ din România cu unitati scolare complet digitalizate. Astfel,  si şcolile din cele mai îndepărtate cătune din judeţul Buzau vor beneficia de conectare la Internet. De asemenea, profesorii vor primi laptopuri, iar elevii tablete pe care le vor folosi doar la şcoală. Beneficiarii acestui proiect derulat cu fonduri europene în valoare de peste 25 milioane euro vor fi doar elevii din clasa a V-a şi până în clasa a XII-a dar  şi elevii de învăţământ profesional.

Potrivit proiectului, in fiecare clasă va exista un număr de tablete egal cu numărul băncilor, tablete care vor fi folosite de elevi doar la şcoală, fără a fi luate acasă. La randul lor, profesorii din judeţul Buzau vor primi laptopuri. Nu in ultimul rand, fiecare clasă va fi dotata cu table inteligente, videoproiectoare şi ecrane de proiecţie, plus conectare wireless. Primele dotări, ar urma  fi implimentate  în primăvara anului  viitor. Pentru învăţămantul profesional  vor fi achiziţionate şi imprimante 3D.

Potrivit Ministerului Educației, România trebuie să intre în randul statelor din Uniunea Europeană, prin conectarea la noile tendinţe mondiale de creştere a calităţii procesului educaţional şi prin aducerea tehnologiei mai aproape de şcoală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

65 + = 68