Noi măsuri de protecție la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat

0
1238

 

Conducerea unității medicale a încheiat un contract cu o firmă de pază și a decis instalarea unui buton de panică la camera de gardă, pentru a veni în sprijinul cadrelor medicale.  Motivul: tot mai mulți aparținători și pacienți au devenit agresivi cu medicii.

La începutul anului, comitetul director al spitalului din Râmnicu Sărat a luat o decizie prin care a limitat numărul însoțitorilor care pot intra în unitate cu un pacient, pentru a nu se mai confrunta cu o ,,invazie a aparținătorilor,,. Chiar și așa, cazurile în care însoțitorii pacienților au intrat peste medici în cabinete, i-au apostrofat și i-au împiedicat să le acorde bolnavilor îngrijirile de care aveau nevoie nu prea au scăzut.

Și pacienții care rămân sub supraveghere în paturile arondate camerelor de gardă sunt agresivi. Deseori aceștia au distrus părți din mobilier sau instalațiile de oxigen.

Pentru a nu se mai confrunta cu astfel de situații, conducerea unității medicale a luat noi măsuri de protecție.

Medicii susțin că situația în care pacienții sau aparținătorii lor fac scandal este neplacută atât pentru ei, deoarece trebuie să lucreze sub presiune, cât și pentru ceilalți bolnavi care asistă la conflict. Deseori aceștia au fost nevoiți să apeleze la poliție pentru a-i liniști pe cei care au deranjat efectuarea actului medical.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 82 = 86