Motorină subveníonată pentru fermieri

0
1220

Aproape 600 de fermieri din județul Buzău au depus cereri pentru subvenții la motorină, pentru lucrările agricole efectuate in acest an agricol. Ajutorul de stat la motorină se acordă prin rambursarea diferenței dintre acciza standard și acciza redusă. Pentru 2017, fermierii au primit o subvenție de peste 1,4 lei pe litrul de motorină.

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Buzău a primit aproape 600 de cereri pentru subvenția la motorină aferente semestrului 3 și a finalizat toate plățile către fermieri. Fiecare solicitare este însoţită de o situaţie centralizatoare privind cantităţile de motorină achiziţionate şi utilizate in semestrul respectiv.

Ajutorul de stat la motorină se acordă prin rambursarea diferenței dintre acciza standard și acciza redusă si se acorda pentru 4 trimestre. În perioada 2017-2020, diferenţa dintre rata accizei standard şi rata accizei reduse se acordă ca ajutor de stat sub formă de rambursare. Valoarea accizei pentru acest an este de peste 1,4 lei per litru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 + 2 =