Uniforma de polițist este tot mai inspititoare

0
1025

Numărul mare de tineri înscriși la examenul de admitere pentru școlile de agenți de poliție este dovada că uniforma de polițiest este din ce în ce mai ispititoare. Dintre cele 2.880 de locuri scoase la concurs, 1.600 sunt pentru agenți de poliție, 700 pentru subofițeri jandarmi, 300 pentru subofițeri pompieri și 280 pentru polițiști de frontieră.

Tinerii care își doresc o carieră în Poliția Română se  pot înscrie în instituțiile de învățământ postliceale ale Ministerului Afacerilor Interne. La Buzău, la Inspectoratul de Poliție au fost deja depuse peste 40 de dosare de inscriere.

Pentru că admiterea va avea loc în ianuarie, candidații vor da ca probă sportivă un traseu aplicativ. Și asta deoarece nu pot susţine proba de alergare de rezistența şi viteza în frig şi pe zapada.

Înscrierieri vor avea loc până pe 5 decembrie, iar locurile la instituțiile de învățământ care formează personal pentru Ministerul Afacerilor Interne sunt comune pentru femei și bărbați.

Concursul de admitere se organizează și desfășoară într-o singură sesiune, în perioada 13 – 21 ianuarie 2018,  conform graficului desfășurării concursului de admitere.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 + 3 =