PREGĂTIRI DE GREVĂ GENERALĂ

0
974

CNSLR Frăţia anunţă că începe demersurile pentru declanşarea grevei generale. Confederaţia sindicală reprezintă interesele a 500.000 de angajaţi din domenii diverse, de la sănătate la comunicaţii, transporturi şi industria lemnului. Sindicaliştii se tem că salariile vor scădea de anul viitor atât la stat, cât şi la privat.

La Buzău, CNSLR Frăţia a început chiar de joi demersurile pentru declanşarea grevei generale prin strângerea de semnături. Greva generală ar viza transporturile, energia, comunicaţiile, sănătatea, învăţământul, administraţia publică, asistenţa sociala, dar şi alte sectoare.

Sindicaliștii de la CNSLR Frația afirmă cp salariaţii sunt lipsiţi de o protecţie reală, fiindcă legea dialogului social împiedică negocierea contractelor colective la nivel de sector. Printre nemulţumirile sindicaliştilor se numără faptul că vor scădea toate salariile, în principal în mediul privat, din cauza modificărilor aduse Codului Fiscal, prin care se transferă plata contribuţiilor sociale de la angajator la angajat.

Ei vor anunţa data protestului după ce vor strânge 500.000 de semnături.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 86 = 91