Nemulțumiți de plafonarea veniturilor, cadrele medicale amenință cu proteste

0
1194

Noi proteste. Medicii de familie ies în stradă. Joi, 2 noiembrie de la ora 11, în toată țara se vor picheta sediile Caselor de Asigurări de sănătate și Prefecturii. La Buzău, medicii de familie au decis totuși să nu iasă în stradă și au ales calea dialogului.
Joi, 2 noiembrie, de la ora 11, medicii de familie din toată țara vor picheta sediile județene ale Caselor de Asigurări de sănătate și Prefecturii. Ei sunt nemulţumiţi de sistemul birocratic şi de slaba investiţie din sănătate. Protestatarii îi consideră vinovați pe administratorii sistemului de asigurări de sănătate, funcţionarii care ocupă birourile din Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, funcţionarii şi înalţii funcţionari din Ministerul Sănătăţii.
Pe 15 noiembrie medicii de familie vor picheta Piața Victoriei din București, la sediul Guvernului, când se va desfășura ședința de guvern. Al treilea moment al protestelor va avea loc la începutul lunii decembrie când medicii de familie vor notifica Casele Județene de Sănătate de rezilierea contractului.
Această măsură extremă care înseamnă blocarea sistemului va fi aplicată numai dacă până în decembrie decidenții nu răspund solicitărilor medicilor de familie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 64 = 66