Ofelia Florica Haranguş şi prozatorul Marian Rădulescu prezenți sâmbătă la Buzău

0
1043

O inedită paradă de costume populare și un festival de folclor. Este evenimentul care va avea loc sâmbătă, 4 noiembrie, la Sala Mare a Consiliului Județean Buzău. Organizatorii evenimentului, interpreta de muzică populară Ofelia Florica Haranguş şi prozatorul Marian Rădulescu, vor să aducă în prim plan tradiția și folclorul autentic din țara noastră și de peste Prut.

Iubitorii folclorului, a tradițiilor populare și a vechilor meșteșuguri sunt așteptați, în acest weekend, la Buzău, la  festivalul “Folclorul unește românii de pretutindeni”. La eveniment sunt așteptați zeci de interpreti de muzica populara din tara si din Basarabia. Organizatorii festivalului, interpreta de muzică populară Ofelia Florica Haranguş şi prozatorul Marian Rădulescu, vor astfel să pună în valoare folclorul autentic și tradițiile populare.

Festivalul “Folclorul unește românii de pretutindeni” va începe sâmbătă, 4 noiembrie, cu o paradă populară în centrul orașului Buzău de la ora 16.00., iar la ora 17.00 va avea lo spectacolul folcloric în Sala Mare a Consiliului Județean Buzău.

Povestea artistei Florica Haranguş, interpretă de muzică populară cu o bogată activitate pe domeniul etnografiei, a început de la vârsta de 11 ani, când a devenit slujitorul folclorului prahovean. După aproape 50 de ani petrecuţi pe scenă şi la catedră, ca educator, Florica Haranguş a devenit buzoiancă şi a preluat din mers o misiune nobilă, aceea de a fi ambasadorul cântecului popular dincolo de Prut, în Bucovina şi Basarabia, alături de prozatorul Marian Rădulescu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 34 = 41