NUTRIȚIE ÎN SEZONUL RECE

0
1128

Suplimentele nutritive nu ar trebui să lipsească din alimentația noastră în sezonul rece. O spun specialiștii în nutriție, care susțin că pe fondul lipsei de legume și fructe proaspete, dar și al unui sedentarism mai accentuat decât vara, organismul are nevoie de suplimente alimentare. Acestea trebuie luate însă doar la recomandarea medicului specialist.

Dacă vara și toamna fructele și legumele sunt peste tot și le consumăm în cantități mari, iarna acestea lipsesc de pe masa noastră de zi cu zi. Iar cele pe care le cumpărăm din piață sau din supermarket nu sunt proaspete. Ele sunt, totodată, sărace în vitaminele și mineralele de care are nevoie organismul. Una dintre soluțiile recomandate de specialiștii în nutriție o reprezintă suplimentele alimentare.

Cum iarna mișcarea nu se numără printre prioritățile celor mai mulți dintre noi, iar sedentarismul este mai mult decât prezent, suplimentele alimentare îi oferă corpului energia de care are nevoie pentru a fi în formă.

Suplimentele alimentare nu intră în categoria medicamente, dar sunt destinate îmbunătățirii unor probleme de sănătate, acestea întărind imunitatea organismului. Medicul este cel care hotărăște sau nu dacă e cazul să luați suplimente nutritive. De asemenea, discuția cu un nutriționist sau un profesionist de fitness este folositoare pentru a descoperi ce suplimente puteți să folosiți.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 67 = 75