Gino Iorgulescu reales preşedinte LPF

0
1216
Gino Iorgulescu a fost reales în funcția de președinte LPF luni, în cadrul Adunării Generale a forului, cu 13 voturi pentru şi unul împotrivă, în faţa lui Sorin răgoi.

Gino Iorgulescu a mai deținut funcția de președinte al LPF din 14 noiembrie 2013, iar de luni va avea un nou mandat, pe cinci ani.

Acesta l-a avut contracandidat pe preşedintele ACS Poli Timişoara, Sorin Drăgoi.

Iorgulescu a făcut carieră ca jucător la Sportul Studenţesc, dar a mai evoluat şi la Dunărea Giurgiu şi Progresul. După retragere, el a activat ca antrenor secund la echipa naţională, în mandatele selecţionerilor Mircea Rădulescu şi Cornel Dinu, apoi a fost mai mulţi ani preşedintele FC Naţional, fostă Progresul.

Potrivit News.ro, Gino Iorgulescu este în funcţia de preşedinte al LPF din 14 noiembrie 2013, când l-a învins la ultimele alegeri pe Dumitru Dragomir, cu 11 voturi la 7. Dragomir conducea LPF de 17 ani.

Dar cu o zi înaintea alegerilor, o întrunire a unor politicieni, între care premierul de atunci Victor Ponta şi vicepremierul Liviu Dragnea, cu zece conducători ai unor cluburi din Liga I a pus capăt “domniei” lui “nea Mitică” la ligă.

Înainte de alegeri, Iorgulescu a spus că îşi doreşte un nou mandat şi pentru că majoritatea cluburilor din Liga I i-a cerut acest lucru. Cele mai importante realizări în mandatul încheiat luni sunt, în opinia lui, valoarea contractului de televizare a meciurilor şi reducerea numărului de echipe din prima ligă, ceea ce a făcut competiţia mai interesantă.

Mandatul viitorului preşedinte va fi de cinci ani şi nu de patru, ca până acum, după ce Statutul LPF a fost modificat în acest sens. O persoană nu poate avea mai mult de două mandate la conducerea ligii, astfel că pentru Iorgulescu acesta este ultimul mandat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 81 = 89