Prinşi la furat de grenade

0
1369

Un caz cu potențial… exploziv a avut loc în Medgidia, după ce mai multe grenade  au fost furate din curtea unei fabrici. Un grup de rromi au pătruns în curtea Întreprinderii Metalurgice de Utilaje, pentru a sustrage fier vechi, dar au găsit și s-au mulțumit doar cu o cutie de lemn. Paznicul aflat în incintă i-a văzut și a chemat ajutoare, iar o echipă de intervenție a ajuns imediat la fața locului și a plecat în urma hoților.

Totul s-a petrecut marţi după-amiază,  când mai mulţi  indivizi de etnie rromă care se ocupă cu vânzarea de fier vechi au furat mai multe lazi de lemn pline cu grenade. În momentul în care au trecut prin curtea fostei fabrici au fost văzuți și luați la fugă de angajații firmei de pază însărcinați cu paza obiectivului.

Indivizii au fugit, iar în goana lor au scăpat pe jos grenadele din dotare. Zona a fost imediat securizată de politişti şi jandarmi, iar o echipa de pirotehnişti  a intervenit pentru a stabili gradul de pericol dar şi provenienţa grenadelor. Acestea au fost  transportate într-un spațiu corespunzător în deplină siguranţă, iar specialistii ISU Dobrogea  au precizat ca este vorba despre 9 grenade de exercițiu care nu ar fi reprezentat un pericol.

Polițiștii caută suspecții pentru începerea investigațiilor și clarificarea împrejurărilor în care au furat grenadele.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 12 = 22