AUTOHTONE, DAR DIN IMPORT

0
1889

Sunt localnici care declară că legumele și fructele vin din grădinile personale sau solarele deținute și sunt scoase la comercializare sub brand românesc. Sub acest motiv, la Constanța inspectorii OPC au luat la bani mărunți piețele de legume-fructe din oraș ca să-i găsească pe falșii producători sau producători doar pe hârtie.

Un astfel de exemplu este un bătrân care pretindea, pe foaia de inventar, că are o producție considerabilă de legume. Comisarii au decis să meargă să verifice direct de la sursă dacă acele legume sunt cultivate de bătrân.

Constănțeanul nu avea posibilitatea tehnică să scoată produsele în cantitățiile înscrise pe foaie, să aibă calitatea conformă și să fie comercializată ulterior. Controlul OPC a scos la iveală altceva: acești producători nu au grădini, ceea ce înseamnă că nu au cum să aibă producție proprie. Cel mai probabil legumele și fructele vândute sunt aduse din import sau cumpărate din alte centre comerciale și catalogate ca și producție proprie.

20 astfel de cazuri au fost descoperite prin piețele constănțene, iar OPC Constanța a aplicat sancțiuni de 5.000 de lei pentru fiecare dintre cei care, achiziționând produse din import, pretind că sunt plantate de ei.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 39 = 48