PRIMII PAȘI PENTRU DRUMUL EXPRES

0
2355
Sursa foto: imagine cu scop ilustrativ

Drumului de mare viteză Ploieşti-Buzău, parte a rețelei de infrastructură care va pleca din judeţul Prahova şi va ajunge până în judeţul Iași intra in faza de proiectare. Pentru realizarea studiului de fezabilitate și a proiectării au depus deja oferte două firme, una din Spania, cealaltă din România. Proiectarea drumului expres Ploiești – Buzău va costa peste 27 de milioane de lei.

Autorităţile fac primii pași pentru construirea drumului expres Ploiești – Buzău, parte a rețelei naționale de infrastructură Prahova – Iași. Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a lansat, în calitate de beneficiar, aplicaţia de finanţare pentru proiectul „Elaborare Studiu de Fezabilitate şi Proiect Tehnic pentru Drum de mare viteză Ploieşti-Buzău”. Scopul este acela de a obține fonduri europene prin Pogramul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020.

 „Scopul prezentei aplicații de finanțare este de a promova spre finanțare etapa de proiectare- faza Studiu de Fezabilitate și Proiect Tehnic al tronsonului de drum de mare viteză cuprins între Ploiești și Buzău. Această etapă constituie primul pas în dezvoltarea infrastructurii de transport rutier prin crearea unor coridoare noi de transport, în acest caz fiind vorba despre realizarea drumului de mare viteză Ploiești-Buzău”. Se arată în comunicatul de presă al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Până în momentul de față, au depus oferte pentru întocmirea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic firma spaniolă Acciona Ingenieria SA și firma Consitrans SRL, din Bucureşti.

Punctul de plecare al șoselei este în zona comunei prahovene Dumbrava, acolo unde va fi realizată o joncţiune cu autostrada Bucureşti-Ploieşti, printr-un nod rutier.

Drumul expres, numit și drum rapid, este un drum public utilizat exclusiv pentru vehicule a căror viteză maximă depășește 50 km/h, pe care oprirea și staționarea pe partea carosabilă sunt interzise. Noul drum va scurta timpul de deplasare dintre orasele Buzău si Ploiești cu cel putin  20 de minute. Autoritățile intenționează ca lucrările la drumul expres Prahova -Iasi să înceapă în maximum 3 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

84 + = 87