SISTEM DE AVERTIZARE PRIN SMS

0
1139

Guvernul va introduce, în premieră națională, aplicația telefonică „RO ALERT”, prin care cetățenii vor primi pe mobilul personal mesaje automate de alertă în situații de risc major. Procedurile de achiziție a echipamentelor necesare transmiterii avertizărilor în caz de dezastre prin SMS au fost aprobare ieri, în ședința de Guvern.

Guvernul a dat starul implementării sistemului ”RO ALERT”, cel prin intermediul căruia cetățenii vor fi alertați prin SMS înainte de producerea unor fenomene meteo extreme, dar și alte tipuri de amenințări.

Sistemul „RO ALERT” va funcționa prin transmiterea unor mesaje de alertă de tipul SMS transmise cetatenilor pe telefonul mobil, după modelul celor deja existente și funcționale în alte state europene. Ministrul de Interne, Carmen Dan precizeaza ca noul sistem de aleretă prin SMS are mai multe avantaje.

Achiziția echipamentelor hardware, a aplicațiilor software și a serviciilor de instalare și punere în funcțiune aferente, necesare pentru implementarea „RO ALERT”, va fi realizată de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, în cel mai scurt timp, prin procedura de negociere fără publicare prealabilă.

În paralel cu implementarea sistemului de alertă va fi demarată o campanie de informare publică și pregătire a populației pentru utilizarea acestui sistem.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

21 + = 31