Medicul chirurg Alexandru Eugen Nicolau ia apărarea medicilor de la Spitalul din Ramnicul Sărat

0
2679

Un reputat chirurg ramnicean, Alexandru Eugen Nicolau, in prezent medic la Spitalul Floreasca, din Bucuresti, ia apărarea medicilor din Râmnicu Sărat după scandalul izbucnit săptămâna aceasta, când un medic a fost filmat de rudele unui pacient în timp ce spunea caă,,noi trimitem acasă urgențele care mor,,. Chirurgul Alexandru Eugen Nicolau afirmă însă că are o colaborare excelentă cu medicii de la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat, iar echipa medicala de aici este una serioasă.

Prezent joi la întâlnirea râmnicenilor care s-au stabilit în alte colţuri ale ţării, medicul chirurg Alexandru Eugen Nicolau originar din Râmnicu Sărat și care lucrează în prezent la Spitalul de Urgenta Floreasca a făcut declarații cu privire la scandalul iscat în această săptămână la Spitalul din Râmnicu Sărat

“Eu cunosc activitatea Spitalului din Râmicu Sărat cu care am o colaborare. (…) Pot să vă spun că aici la Râmnicu Sărat e un spital serios și o echipă medicală din toate compartimentele foarte serioasă. ”a spus Alexandru Eugen Nicolau –medic chirurg Spitalul Floreasca .

Medicul chirurg Alexandru Eugen Nicolau, care în ultimii ani a venit la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat, pentru a oferi consultatii pacienților, consideră că medicii de aici ar trebui apreciați că ăși desfășoară activitatea în această unitate medicală. Mai ales că puțini medici sunt atrași de spitalele din provincie, mulți alegând să plece în străinătate sau să lucreze în orașele mari din țară.

“Ar trebui (n.n. medicii) felicitați că au răas în Râmnicu Sărat și că nu au plecat în altă parte. Necazul României este că în orașele mici de provincie nu mai vor să se ducă doctorii. Toți doctorii, care nu pleacă afară, vor să ajungă în București, în Cluj, în oreșele universitare unde este inflație de doctori. În schimb în orașele mici este o lipsă acută. ”a mai spus Aexandru Eugen Nicolau – medic chirurg Spitalul Floreasca.

 

Videoclipul, în care un medic râmnicean îi spune unei colege ca ,,noi trimitem acasă urgențele care mor,, a devenit viral pe internet și a creat numeroase speculații. Unii cetățeni nu s-au sfiit să conteste profesionalismul   medicilor din Râmnicu Sărat, acuzând ca diagnosticele puse de ei sunt contrazise uneori de cele ale doctorilor de la spitalele mari. Chirurgul de la Floreasca dă asigurări însă că acestea sunt doar speculații.

“Fără nicun fel de discuție în toate cazurile pe care le-am primit de la Ramnicu Sărat, în general și cazuri mai grele care au mers la noi în terapie intensivă au fost foarte bine manageriate. În limitele posibilității uui spital municipal, că nu poți să compare un spital municipal cu un spital universital.”a adăugat Alexandru Eugen Nicolau – medic chirurg Spitalul Floreasca.

 

Medicul chirurg Alexandru Eugen Nicolau, cetatean de onoare al municipiului Râmnicu Sărat, a plecat din orașul natal în urmă cu mai bine de 30 de ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 44 = 52