DEPOZITE GATA DE ÎNCHIDERE

0
1241

 

Două dintre cele trei depozite de deşeuri neconforme, din judeţul Buzău, cu risc ridicat pentru sănătatea oamenilor şi mediu, ar putea fi închise până la 1 decembrie. Asigurarea  fost dată astăzi de prefectul Buzăului, Carmen Ichim, care a venit la Rm. Sărat pentru a verifica stadiul lucrărilor prevăzute în proiectul de închidere a depozitului societăţii Fermit S.A. Cele trei depozite din judeţul Buzău se numără printre cele 68 de depozite neconforme de pe teritoriul României pentru care Comisia Europeană a declanșat procedura de infringement împotriva țării noastre.

Depozitul de deşeuri periculoase al S.C. Fermit S.A. este amplasat pe malul stâng al râului Rm. Sărat, pe un teren al Primăriei şi deţine deşeuri industriale cu conţinut de azbest. Proprietarul actual al acestui depozit este Primăria care, printr-o decizie de transfer a preluat acordul de mediu deţinut de S.C. Fermit SA.

În ultimii ani, autorităţile au încercat accesarea de fonduri europene pentru închiderea depozitului, însă proiectul a fost considerat neeligibil. Aşa se face că depozitul societăţii Fermit se numără astăzi printre cele 68 de depozite neconforme de pe teritoriul României pentru care Comisia Europeană a declanșat procedura de infringement împotriva țării noastre.

După ce marţi a inspectat perimetrul fostului depozit de deșeuri nepericuloase al orașului Nehoiu, miercuri prefectul Buzăului, Carmen Ichim, a venit şi la Rm. Sărat pentru a verifica stadiul lucrărilor prevăzute în proiectul de închidere a depozitului societăţii Fermit S.A. Carmen Ichim spera ca pânî la 1 decembrie lucrările să fie finalizate, iar cele două depozite să fie inchise.

Un alt depozit neconform pentru deşeuri industriale periculoase este cel al fostei rafinării Venus Oilreg din Rm. Sărat, amplasat pe malul stâng al râului Ramnic şi care deţine reziduuri de la regenerarea uleiului uzat. Potrivit Comisaria­tului Gărzii de Mediu Buzău, societatea Remat Metal Master este obligată să ia măsuri de închidere a depozi­tului după ce în 2015 a cumpărat  batalul de deşeuri periculoase aparţinând Venus Oil Reg.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + 5 =