14 tineri care şi-au trăit copilăria şi adolescenţa în centrele de plasament din județul Buzău sunt acum studenţi şi masteranzi, în tară sau străinătate

0
1150

Au fost abandonaţi de părinţi si lăsaţi în grija statului dar  au ţinut cu dinţii să-şi depăşească condiţia pentru a ajunge cineva în viaţă. Este vorba despre 14 studenţi şi masteranzi din Buzău, care au crescut in orfelinate, iar acum sunt modele pentru orice copil care doreşte să realizeze ceva în viaţă prin forţe proprii.

Dalina a ajuns în sistemul de protecție la vârsta de 14 ani, când a intrat la liceu. Nu i-a fost deloc usor dar a vrut cu orice preț să ajungă cineva in viață. Acum, este studentă în anul întâi la Facultatea de Fizică atomic de la Univeristatea Bucureşti. Ea spune că visul ei este să facă un master şi să se specializeze în lasere.

„Vreau să las ceva în urma ea. Vreau să las o descoperire oricât de mică. Vreau ca după ce voi trece în neființă cineva să spună cine a descoperit lucrul acesta? Dalina Toader.” A spus aceasta.

Și Nicoleta este o tânără ambițioasă care a fost crescută într-un centru de plasament din Buzău de la vârsta de 6 ani.   A terminat Facultatea de Asistență Socială, iar acum lucrează în domeniu, la Brașov.

“Vreau să fiu un exemplu pentru ceilalți că este important. Îmi doresc foarte mult ca tinerii din săstem să urmeze exemplul, nu neapărat al meu, al tuturor, pentru ca este foarte greu să te lupți cu prejudecățile, cu stereotipurile, este foarte greu. Iar atunci când ajungi și trebuie să te angajezi, cum a fost cazul meu, nu te întreabă nimeni dacă vii de la casa de protecție, să fim serioși.” a spus Nicoleta.

În total,  14 tineri  care şi-au trăit copilăria şi adolescenţa în centrele de plasament din județul Buzău sunt acum studenţi şi masteranzi, în tară sau străinătate.

Poveștile acestor tineri impresionează pe oricine. Prin ambiția și perseverența lor, toți sunt un exemplu pentru ceilalți tineri, crescuți în familii normale.

În ultimii ani, alţi 50 de tineri proveniți din centrele de plasament ale Direcţiei pentru Protecţia Copilului Buzău, au urmat studii superioare.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 86 = 93