Primul Hub Electric din Brașov a fost realizat de elevi din Buzău

0
1027

Braşovenii dar și turiștii care vizitează orașul de la poalele Tâmpei îşi pot încărca telefoanele sau laptopurile de la primul Hub Electric multifuncţional, din oraş, amplasat în Piaţa Sfântul Ioan. Sistemul a fost realizat de 59 de elevi din Buzău care se pregătesc să devină electricieni. Este vorba despre elevi ai Liceului Tehnologic “Grigore Moisil”, care au participat de curand la “Tabăra Meseriaşilor” din Ţara lui Andrei.

Proiectul de absolvire al elevilor de la Liceul Tehnologic “Grigore Moisil” din Buzău a constat în realizarea unui Hub Electric cu scop concret utilitar. Îndrumați de doi specialiști în domeniu, elevii au lucrat timp de 3 zile la realizarea Hub-ului Electric care funcționază cu energie solară, prin panouri fotovoltaice. Sistemul va alimenta prizele pentru laptopuri și telefoane.

„Electric Hub-ul” a fost amplasat în Piaţa Sfântul Ioan din Braşov şi este primul sistem de acest gen în oraş. Elevii care au lucrat la realizarea proiectului sunt foarte mândri de ceea ce a ieșit din mâna lor.

În cadrul proiectului “Tabăra Meseriaşilor” din Ţara lui Andrei, ediţia 2017, au fost pregătiţi 300 de elevi din şcolile profesionale şi liceele tehnologice din judetul Buzău. Domeniile vizate în acest an au fost: petrolier, ospitalier, mecanic, textil şi electric.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 11 = 17