PE AICI NU SE TRECE!

0
1549

Situație tensionată luni seară la trecerea Bac Stânca spre Insula Mare a Brăilei. Un control fulger al ANAF Constanța a blocat activitatea de trecere cu bacul peste Dunăre, efectuată de arendașul principal din Insula – SC Agricost SA, firma defunctului Culiță Târâță. Mai precis, zeci de persoane care trebuiau să se întoarcă din Brăila acasă, în satele din Insulă, s-au trezit că nu o pot face, deoarece firma respectivă nu mai putea tăia bilete pentru trecerea cu bacul. Revoltați, oamenii i-au cerut ajutorul Prefecturii, disperați că nu pot ajunge acasă.

Totul a pornit de la un control fulger ANAF Constanța în urma căruia s-a descoperit că firma respectivă nu folosea case de marcat fiscalizate corespunzător, motiv pentru care societatea a fost amendată cu 30.000 de lei, fiindu-i confiscați și banii încasați în ziua dse luni, aproximativ 70.000 de lei. În plus, s-a dispus suspendarea activității până la intrarea în legalitate. Imediat, reprezentanții firmei au iesit public spunând că sunt victimele unui abuz și că nu mai pot efectua trecerile cu bacul, spre revolta celor care depind de acest mijloc de transport.

La rugămintea disperată a oamenilor, Prefectura și Consiliul Județean au intervenit, încercând să găsească o rezolvare. Într-un final, s-a descoperit că inspectorii ANAF specificaseră că firma poate efectua treceri cu bacul, însă doar cu obligația de a folosi o casa de marcat fiscalizată corespunzator, pe care să o treacă de pe un mal pe celălalt, până la dotarea cu case conforme pentru ambele maluri.

După lămurirea situației trecerea cu bacul a fost reluată, firma rămânând însă cu amenda și banii confiscați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 16 = 21