În impas financiar

0
1235

 

Crucea Alb-Galbenă din Buzău, serviciu care acordă  îngrijiri medicale și sociale la domiciliu se descurcă tot mai greu. Cel puțin asta susțin reprezentanții fundației, care, dintr-o greșeală a Agenției de Plăți și Inspecție Socială Buzău, a rămas fără finanțarea acordată de Ministerul Muncii. În anul 2016 , fundația a acordat servicii unui număr de aproape 950 persoane, majoritatea din mediul rural.

Fondată în anul 2003 de către Guvernul Flandrei Orientale din Belgia, Crucea Alb-Galbena din Buzău a pierdut în  acest an finanțarea de la Ministerul Muncii. Rămasă fără fonduri semnificative, fundația care acorda îngrijiri  medicale și sociale la domiciliu, în județul Buzău, a fost la un moment dat la un pas de desființare. În urma discuțiilor cu autoritățile belgiene, care au înființat și susținut activitatea fundației timp de aproape 14 ani, Crucea Alb Galbenă a obtinut un nou acord de finanțare, de 30.000 de euro, pentru o perioadă de 3 ani.

“Este foarte greu financiar deoarece să nu uităm că dintr-o greșeașă, dintr-o eroare, de la AJPIS Buzău am ajuns ca anul acesta să avem subvenșie zero din partea Ministerului Muncii.” a spus Cristina Vasile, director Crucea Alb Galbenă Buzău.

Cum în județul Buzău, tot mai mulți batrâni din județ  ramân singuri și sunt bolnavi, îngrijirea la domiciuliu este  esențială. Fară bani, fundația nu poate face însă mare lucru pentru oamenii suferinzi.

Fundația Crucea Alb Galbenă din Buzău se ocupă de  bătrânii, singuri şi bolnavi, dar şi de copiii aflaţi în dificultate. În anul 2016, fundația a acordat servicii unui număr de aproape 950 persoane, majoritatea din mediul rural. Pentru vârstnicii din zonele rurale, angajații Fundației au făcut peste 90 000 de vizite și au asigurat peste 360 000 de servicii de îngrijiri medicale și sociale la domiciliu, la persoane cu diferite afectiuni cronice sau boli incurabile. Serviciile sunt acordate pe termen lung, uneori ani de zile.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + 1 =