MOARTĂ DE 4 ZILE

0
1266

 

Anchetă a poliţiei, la Buzău, după moartea unei bătrâne care locuia singură în garsoniera pe care o transformase în depozit de gunoaie. Ajunsese o povară pentru vecini, locuința ei din cartierul Micro III fiind mulţi de ani o sursă de gândaci, şobolani şi mirosuri insuportabile. Murise de câteva zile şi emana miros de cadavru intrat în descompiunere, însă, locatarii nu au mai fost în stare să facă diferenţa.

Moartea a găsit-o pe bătrâna Artemisa singură, fără lumânare la căpătâi, între gunoaiele pe care le strânsese în ultimii ani. Nimeni nu şi-a dat seama acum că din garsoniera cu mirosuri insuportabile iese iz de putrefacţie. De patru zile nu a mai văzut-o nimeni la intrarea în bloc, aşa cum obişnuia sa stea tanti Artemisa, iar unui vecin i-a venit ideea să cheme pompierii. Aceştia au intrat pe geamul întredeschis al bucătăriei iar când au ajuns pe balcon au găsit-o pe bătrână întinsă pe o canapea, fără suflare, intrată deja în descompunere.

Vecinii spun că de la bătrană ieşeau mereu mirosuri grele şi de aceea nu au intrat acum la bănuieli. Doar lipsa ei a dat de bănuit. Locatarii din bloc cred că berile, pe care le consuma în exces, câte trei PET-uri pe zi, i-au adus sfârşitul bătrânei Artemisa.

Criminaliştii vor stabili la anchetă împrejurările morţii femeii care locuia singură de mulţi ani în garsonieră. Vecinii se tem că, aşa cum era în timpul vieţii, părăsită de apropiaţi, la fel va fi şi acum, când cineva trebuie să se ocupe de organizarea înmormântării.

Vecinii bătrânei Artemisa ajunseseră la limita răbdării după ce mulţi ani au îndurat mirosul de urină, mizeria şi, de multe ori, ocările femeii de 86 de ani, aparent părăsită de rude. Au curs sesizările către autorităţi despre focarul de infecţie însă nimeni nu putea da curs, întrucât bătrâna se încuia în casă şi nu permitea nimănui accesul. Garsoniera în care vieţuia bătrâna ajunsese precum o grotă: fără curent electric şi năpădită de insecte, gunoaie şi mirosuri pestilenţiale. Vecinii, oripilaţi, spuneau în urmă cu două luni că locatara de la parter nu mai făcuse curat în casă de foarte mulţi ani şi tot demult nu se mai spălase.

Tanti Artemisa strângea bidoanele de bere în sufragerie şi în cada din baie, pe care nu o mai folosise de mulţi ani. Nu accepta ajutor din partea vecinilor, pentru că, spunea ea, puteau fura din lucruri. Bătrâna era văduvă de mulţi ani.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 78 = 87