Fără bani de salarii

0
1682

Debut de an școlar cu stângul în județul Buzău: trei scoli au rămas fără bani de salarii. Sindicaliștii din învățământ spun că numai o rectificare bugetară la nivel național ar putea rezolva problema.

Mai multe unități de învățâmant din județul Buzău se confrunta cu o situație critică la începutul noului scolar.  Este vorba despre școlile din localitățile Bisoca, Pănătău și Mânzălești care nu rămas fără bani pentru salariile dascălilor. Sindicaliștii din învățământ speră ca problema să fie rezolvată în perioada următoare, printr-o  rectificare   bugetară.

“Avem și în acest moment neplăcerea de anu putea plăti salariile în câteva unități școlare cum ar fi Bisoca, Pănătău, urmează Mânzăleștiul. Acolo legsilația oblige auditul să facă un control și să încadrezi în bugetul respectiv invocându-se reducerea de norme ”spune Ion Dobre-lider SÎP.

Bugetul de salarii depinde de numărul copiilor înscriși într-o școală, dar și de banii din vistieria primăriilor. În cazul unităților de învățământ care au rămas fără bani de salarii, dascălii își vor primi lefurile după ce consiliile locale aprobă rectificarea necesară fiecărei școli.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 27 = 29