O sută de bicicliști au marcat ediția a III -a „Mausolee pe bicicletă”

0
1098
sursa foto: Monitorul de Vrancea
Organizat sâmbătă în cadrul Zilelor Europene ale Patrimoniului, evenimentul a fost un prilej pentru cicliști de a vizita toate cele patru mausolee din județul Vrancea ridicate în cinstea eroilor căzuți în Primul Război Mondial.

Traseul cu o lungime de 157 kilometri a avut ca punct de plecare Mausoleul Eroilor din Focșani, de unde coloana de cicliști a plecat la ora 7,00.
În jurul orei 12,30 cicliștii au ajuns la Mausoleul Eroilor Soveja, punctul cel mai îndepărtat din traseu. La Sojeva cicliștii au ținut un moment de reculegere în memoria sublocotenentului post-mortem Mădălin Stoica, din Batalionul 280 Infanterie Mecanizată, care a decedat, vineri, în Teatrul de Operații din Afganistan. De asemenea, cicliștii au aprins candele în memoria eroilor care își dorm somnul de veci în Mausoleul Soveja.

De la Mausoleul Soveja plutonul de cicliști a plecat la ora 14,00 către Mausoleul Eroilor Mărăști unde a ajuns în jurul orei 15,00 după o urcare de + 200 metri în 3 kilometri. La Mausoleul Eroilor Mărăști, Traian-Victor Negulescu — directorul Direcției Județene pentru Cultură Vrancea — a făcut o prezentare a mausoleelor și a aniversării centenarului Primului Război Mondial, după care cel mai bătrân dintre participanții la tura de ciclism — Cornel Badea (60 ani) — a primit cadou din partea sponsorului principal o bicicletă de 27,5 inch cu frâne pe disc, hidraulice.

Sursa: Agerpres.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 70 = 78