An nou, aceleași probleme

0
1630

Pentru multe dintre școli noul an a inceput cu multe probleme. La Ploiesti, 140 de copii de la școala gimnazială Florin Comișel au fost întâmpinaţi de aceleaşi bănci şi scaune uzate, dar şi de pereţii experiori plini de crăpături şi tencuială căzută. Ca să nu mai vorbim despre curtea şcolii plină de gropi. Ca să salveze totuși aparențele, pentru că nu au avut fonduri, cei din conducerea şcolii au asfaltat doar o alee şi au astupat gropile cu nisip. Cert este că toată curtea este o adevărată capcană pentru copii.

Prezent la festivitatea de începere a noului an şcolar, primarul Ploiestiului, Adrian Dobre, a promis că va căuta fonduri pentru realizarea lucrărilor exterioare. Mai ales că nu este singura şcoală care are nevoie de reparaţii în exterior şi de asfalt în curte.

“Clădirea a fost renovată, pe partea de interior, urmează să fie renovată și pe partea de exterior pentru a avea și partea de anveloparea termică. Cred că într-un timp foarte scurt lucrurile pentru școala de aici, o școală foarte veche, se vor rezolva. Fiind o lucrare de exterior, vom interveni și pentru acest lucru ca să finalizăm (n.n. curtea exterioară).” a spus Adrian Dobre , primar Ploieşti.

Conducerea școlii speră că lucrurile se vor așeza pe parcursul anului scolar.

“Avem promisiuni și sunt sigură că nu vor fi numai promisiuni, cu sprijinul celor care ne pot oferi posibilitatea să amenajăm și exteriorul. Noi am încercat și ne-am implicat cum am putut, am adus și noi material.” a declarat Monica Ene , director şc. Florin Comişel.

Anul acesta, toate cele 80 de unităţi de învăţământ din Ploieşti au beneficiat de un buget de 3 milioane de lei pentru igienizări şi reparaţii. Chiar dacă a fost cel mai mare buget din ultimii ani, banii nu au ajuns pentru ca toate şcolile din Ploieşti să arate cum ar trebui în prima zi de şcoală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

17 + = 20