Din acest weekend revin ploile în toată țara

0
1231

Instabilitate atmodferica și ploi însemnate cantitativ. Așa se anunță vremea în acest weekend ăn aproape toată țara.

Administrația Națională de Meteorologie a emis vineri o informare meteorologică  ce vizează toare regiunile țării. Se anunță instabilitate atmosferică și ploi însemnate cantitativ începând de sâmbătă, ora 18:00, până luni, ora 18:00.

Instabilitatea atmosferică se va accentua treptat în majoritatea zonelor, începând din vest. Vor fi descărcări electrice frecvente, ploi torențiale, pe arii restrânse grindină și intensificări ale vântului ce pot lua aspect de vijelie. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși local 20 l/mp și izolat 30-40 l/mp.

Astfel de fenomene se vor semnala la început în jumătatea de vest a țării, iar din după-amiaza zilei de duminică, 3 septembrie în special în sud, centru și nord-est.

Pe parcursul zilei de luni, 4 septembrie, va ploua mai ales în jumătatea de nord a teritoriului.

ANM menționează că la sfârșitul acestei săptămâni vremea se va menține călduroasă în regiunile sudice și estice, sâmbătă urmând a se înregistra frecvent maxime termice de 32-34 de grade, în timp ce în rest temperaturile vor scădea treptat.

Luni, răcirea vremii va continua și va cuprinde toată țara.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here