A fost confirmat primul caz de meningită cu virusul West Nille

0
1159

Un apicultor din judeţul Galaţi a fost diagnosticat cu virusul West Nille după ce a fost înţepat de un ţânţar care transmite boala. Epidemiologii din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Galati au luat primele măsuri, bărbatul fiind internat in Sectia de Boli Infecţioase.

Bărbatul de 63 de ani, apicultor ocazional în comuna Folteşti, judeţul Galaţi, a mers la medic la începutul lunii august. După confirmarea diagnosticului, Centrul de Transfuzii din Galaţi a fost notificat deoarece în următoarele 30 de zile nu are voie să primească donatori care locuiesc în aceeaşi zonă cu bolnavul.

Medicii specialişti spun că virusul West Nile este transmis prin înţepătura de ţânţar şi are simptome asemănătoare unei meningo-encefalite clasice, adică vărsături, greţuri şi febră.

Meningoencefalita West Nille este o boală care produce inflamaţia ţesuturilor ce învelesc creierul şi coloana vertebrală. Răspunzător de apariţia acestei boli este virusul West-Nile, răspândit în special prin înţepăturile ţânţarilor infectaţi care sunt purtători şi care se infectează la rândul lor când se hrănesc din păsări infectate.

Potrivit specialistilor, singura măsură de protecţie in cazul acestei boli este prevenirea înţepăturilor de ţânţari.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 66 = 70