Florina Stoian a contestat decizia ministrului educației, Liviu Pop, și solicită suspendarea ordinului la Curtea de Apel

0
1461

Nu mai puțin de 13 inspectori școlari generali din țară vor fi demiși din funcție pe 4 septembrie de către Ministrul Educației, Liviui Pop. Ordinele de revocare, trimise, vineri seara, prin fax, invocă, în toate cazurile, carențe manageriale. Florina Stoian, inspectorul școlar general din Buzău a făcut deja plângere penală ministrului Liviu Pop, considerand că demiterea celor 13 inspectori generali s-a făcut pe considerente politice. Ieri, Ministerul Educației a anunțat că cele 13 posturi de inspectori generali școlari au fost scoase la concurs.

Secretariatele a 13 inspectorate școlare din țară au primit, vineri seară, câte un fax prin care se anunța revocarea din funcție, începând cu data de 4 septembrie, a inspectorilor școlari generali. Printre cei vizați de demitere este si șefa învătământului buzoian, Florina Stoian. Ea a anunțat,luni, că deja a contestat atât la minister cât și în instanță decizia ministrului educației, având în vedere că a obținut postul în urma unui concurs organizat chiar de către minister.

„Am trimis o contestație la Ministerul Educației și vom depune la Curtea de Apel o solicitare pentru suspendarea ordinului. Vom vedea ce spune instanța. Graba cu care a fost făcut acest ordin și toate notificările sunt trase la xerox la toți cei 13. Deci toți cei 13 inspectori generali se fac vinovați de aceleași lucruri” a declarat Florina Stoian, inspector șef general IȘJ Buzău.

Florina Stoian spune că motivele care au stat la baza deciziei de demitere a celor 13 inspectori școlari sunt puerile. Unul dintre puncte se referă la faptul că pe site-ul instituției nu a fost publicată situația învâțământului preuniversitar buzoian în anul școlar 2016 – 2017. De fapt, spune Florina Stoian, revocările s-au făcut pe considerente politice.

“Se invocă fapti că nu se află pe site-ul ISJ-ului postate declarațiile de avere și de interese ale angajaților. Întradevăr, nu am apucat să le postăm, dar nici în anii anteriori nu au fost postate, și cineva din instituție poartă vina că nu a făcut treaba asta. Dar asta se poate sancționa cu o amendă de la ANI. ” a mai spus  Florina Stoian, insp. șef gen. IȘJ Buzău.

Florina Stoian mai spune că Ministerul Educației a trimis ieri o adresă prin care cere inspectoratului buzoian să scoată deja la concurs postul de inspector general.

“Cine se mai înscie la așa ceva? Avem voie să ne încriem, dar asta ar însemna că recunoaștem ca am fost demiși, că e postul vacant. ” a adăugat Florina Stoian, insp. șef gen. IȘJ Buzău .

Şefa Inspectoratului Şcolar Buzau spune că dacă Curtea de Apel nu se va pronunţa asupra legalităţii Ordinului până pe 4 septembrie, se va conforma şi va merge la catedră aşteptând decizia instanţei.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 59 = 65