Cătălina Suditu : “Un copil talentat trebuie să iubească din tot sufletul muzica!”

0
2218

Cătălina Suditu, o profesoară care își dorește elevi cu dăruire maximă pentru acest domeniu, cu care să exceleze la festivalurile de profil:

“Un copil talentat trebuie să iubească din tot sufletul muzica!”

Pentru ea, muzica este o mare pasiune și vrea să le transmită oamenilor dragostea sa, prin cant, tot timpul. Cătălina Suditu ne vorbește despre muzică, vacanță și dorința de a le transmite mai departe celor ce ajung la orele ei de canto pasiunea pentru acest domeniu. Buzoianca ne va dezvălui și numele elevei sale de care este atât de mândră vara aceasta, așa că… lectură plăcută!

Silvia BUNICĂ:  Ce a însemnat vara lui 2017 pentru tine, ca și evenimente private?

Cătălina SUDITU:  Totul este minunat. Sezonul nu s-a încheiat! Am făcut o mică rimă. Am evenimente până în luna noiembrie în Buzău și în diferite orașe. Vara aceasta am avut ocazia să cunosc oameni deosebiți din lumea muzicii și să împărtășim experiențe.  De fiecare dată mă prezint la eveniment cu inima larg deschisă.

 

S.B.: Dar ca și profesoară, ce elevii ai avut în pregătire lunile acestea în care a fost vacanță și ce rezultate ți-au adus de la concursuri?

C.S.: Vara aceasta am lucrat printre „picături” doar cu eleva mea cea mare, Gabriela Dimofte, ea fiind cea mai avansată, pentru că facem canto de doi ani de zile. În ultima perioadă ne-am pregătit mai mult pentru concursuri. Pe 5 august a câștigat trofeul categoriei 14-18 ani, la festivalul internațional de muzică, „SUMMER STAR”. Sunt foarte fericită și mândra de ea și de ambiția ei. Cu restul copilașilor mei, voi începe cursurile de canto din toamnă. Vara aceasta le-am dat vacanță, deoarece, am avut foarte multe examene de dat și efectiv nu mai făceam față și cu canto și cu învățatul pentru examene.

 

S.B.: Ce planuri ai ca solist, din toamnă?

C.S: Pe lângă faptul că voi continua cu evenimentele private, am multe planuri, dar încă sunt în practică! Momentan nu le fac publice.

S.B.: Unde ți-ai relaxat sufletul și ți-ai încărcat bateriile, în ce escapadă și ce amintiri ți-ai adunat?

C.S.: Tocmai ce am revenit dintr-o minunată vacanță petrecută în Muntenegru, alături de prietenul meu și de oameni dragi. A fost totul ca un vis! Peisaj mirific, munte și mare! Ce îți poți dori mai mult? Luna trecută, am vizitat și minunată Deltă, alături de familie. Restul timpului liber l-am petrecut alături de prieteni.

 

S.B.:  Unde te pot găsi copii talentați ce își caută un îndrumător în muzică?

C.S.: Cine dorește să mă contacteze, mă găsește pe renumitul site de socializare cu numele meu „Cătălina Suditu”. Vă aștept cu mare drag!

S.B.: Și dacă te găsesc, ce calități ar trebui să primeze dacă vor dori să se apuce de o carieră muzicală, cu ce speranțe să înceapă?

C.S.: În primul rând, un copil talentat trebuie să iubească din tot sufletul muzica! În al doilea rând, trebuie să fie ambițios; puternic când e necesar; sensibil când simte nevoia să-ți exteriorizeze sentimentele prin cânt, să fie liber; perseverent etc.  Nimeni și nimic nu trebuie să îl oprească în a-și atinge scopul. De restul mă voi ocupa eu! Urmați-vă visul! Totul se învață!

Interviu realizatde SILVIA BUNICĂ

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 8 = 15