MITĂ LA O.P.C.

0
1233

Proprietarul unei afaceri a încercat să mituiască inspectorii OPC pentru „a uita” de gândaci și alte nereguli. S-a întamplat la Constanța, unde o echipă a OPC desfășura un control în Piața Balada din oraș, după ce o bătrână a reclamat faptul că a fost înșelată. Femeia plătise cu o bancnotă de 50 de lei și a primit restul la 10 lei. Când a atras atenția vânzătorului, acesta i-a luat produsele și i le-a aruncat pe jos.

La apariția inspectorilor OPC la locul unde comerciantul reclamat își desfășura activitatea – în fața unui spațiu comercial, unele produse fiind direct pe asfalt, bărbatul vizat de control a început să arunce cu produsele pe jos. Când i s-au cerut actele pentru control, bărbatul a început să pozeze în victimă, cerând să fie controlați și alții, nu numai el. Nu avea drept dovadă nici un fel de act. Casa de marcat lipsea și ea. Era băgată într-o pungă, fără baterie.

Pe tot parcursul controlului, comerciantul a tot insistat pe lângă echipa OPC să se înțeleagă cumva, chiar dacă șeful OPC, Horia Constantinescu filma întreaga activitate.

Pentru a fi mai convingător, negustorul și-a sunat soția, care a venit pregătită cu bani. „Ia de aici trei milioane… nu se întîmplă nimica. Rămâne între noi“ insista și femeia.

Inspectorii nu s-au lăsat înduplecați și au refuzat înțelegerea. Printre neregulile constatate au fost: lipsa unui cântar cu inspecție metrologică la zi, lipsa informațiilor cu privire la proveniența și calitatea produselor, casa de marcat nefuncțională și gândaci.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 7 = 11