IMIGRANȚI INTERCEPTAȚI

0
979

O navă sub pavilion turcesc cu 69 de refugiați la bord a fost interceptată de polițiștii de frontieră în apele teritoriale românesti. Era la 10 mile marine în larg față de Mangalia, când ofițerii de la Garda de Coastă au observat-o pe radare. Imediat o navă a poliției de frontieră a pornit în zona indicate, iar ambarcațiunea clandestină a fost adusă în portul Mangalia. Refugiații voiau să ajunga în Germania, însă după finalizarea cercetărilor, cel mai probabil se vor întoarce de unde au plecat.

Odată ajunși in port, 69 de transfugi de origine irakiană au fost debarcați iar ofițerii de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență au instalat două corturi medicale speciale, în care au fost introduși pentru triere și verificare.

Odată parcursă această etapă, migranții vor fi interogați de procurori, astfel încât autoritățile să afle de unde au pornit și mai ales cum au reușit să ajungă în apele teritoariale românești. Ofițerii Gărzii de Coastă sunt convinși că au de-a face cu un caz de migrație ilegală însă cercetările sunt abia la început.

Autoritățile locale s-au implicat și ele iar refugiații au primit alimente: conserve de carne, branzeturi și paine. Oamenii sunt plecați pe mare de două zile iar de atunci nu au mancat mai nimic.  O femeie însărcinată a fost transportată la spitalul din Mangalia unde a primit îngrijiri medicale pentru că nu se simțea bine.  După ce vor fi audiați, celor 69 de refugiați li se vor întocmi actele de extrădare și vor fi trimiși înapoi în țara de origine.

În cazul în care vor fi persoane care vor cere azil politic, acestea vor fi direcționate către Centrul de Imigranți de la Galați. Cât despre cele două persoane care i-au ajutat să ajungă în România, comandantul ambarcațiunii și călăuza, acestea vor fi reținute și cercetate penal pentru trafic de persoane.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + 1 =