Pagube estimate

0
1257

Inundațiile din ultima săptămână au făcut prăpăd în județul  Buzău. Valoarea pagubelor produse de ploi au fost estimate de catre autoritatile judetene la peste 20 milioane de euro. Pentru combaterea efectelor inundaţiilor, Guvernul ar trebuie sa aloce toți acești bani, din Fondul de rezervă.

 

Ploile torenţiale din ultima  săptămână au provocat pagube însemnate, în partea de nord a judeţului Buzău. Lopătari, Gura Teghii, Căneşti, Chilii Mânzăleşti, Vintilă Vodă şi Beceni sunt cateva dintre localitatile care au fost afectate  de viiturile şi de scurgerile de apă de pe versanţi.

Evaluarea estimativă a pagubelor produse de fenomenele meteorologice extreme din ultimele zile a fost finalizată de catre autoritatile judetene.  Momentan, Consiliul Județean  Buzau va interveni, din fonduri proprii, în zonele afectate de inundații și viituri.

Pentru redarea în condiții optime a circulației pe tronsoanele de drum din județ afectate de viituri și inundații, este nevoie de aproape 22 milioane de euro.

 

“Lucrările vor fi de calitate. Toate lucrările care au fost făcute anul trecut pe situații de urgență au rezistat în urma inundațiilor. Și a fost un lucru foarte bun că am făcut acele consolidări în zona Chilii, de exemplu. ”spune Petre Emanoil Neagu, președinte CJ Buzău.

 

Banii care ar urma să fie trimiși de Guvern în teritoriu vor  fi folosiţi pentru refacerea infrastructurii rutiere, a terasamentelor și malurilor de apărare,  dar si a drumurilor șI  podețelor.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 + 1 =