Zeci de școli fără directori

0
1377

Zeci de unități de învățământ din judeţul Buzău încep noul an şcolar fără directori. Posturile au rămas neocupate în ciuda celor două etape de concursuri organizate de Ministerul Educaţiei, fie pentru că dascălii nu au promovat examenele, fie pentru că posturile nu atras niciun candidat.

În județul Buzău, în luna iulie, au fost scoase la concurs 66 de posturi de director și 26 de director adjunct rămase neocupate la diverse unități de învățământ. Nu mai puțin de 90 de profesori s-au înscris la concurs, însă, chiar şi aşa, la finalul examenului, zeci de funcţii au rămas în continuare neocupate. Fie nici un candidat nu a reuşit să demonstreze că are aptitudinile necesare pentru a deveni director de școală, fie nu s-a înscris niciun candidat.
Posturile de conducere din școli au fost ocolite de profesori în special în mediul rural, însă a existat şi un liceu de top din municipiul Buzău care nu a atras vreun candidat: Seminarul Teologic. Așa se face că după cele două sesiuni de examene, în unitățile de învățământ din județul Buzău au rămas vacante 25 funcții de director și 9 funcții de director adjunct.
Numirile candidaților admiși vor fi făcute de Inspectoratul Școlar Buzău din 1 septembrie, când, oficial, începe noul an școlar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + 3 =