Lucrări blocate de contestații

0
1853
`

Lucrările de reabilitare a podului metalic de la Mărăcineni, de peste râul Buzău, care leagă Muntenia de Moldova sunt blocate de contestații. Potrivit reprezentanților Prefecturii Buzău, după finalizarea licitațiilor pentru desemnarea constructorilor au fost depuse 3 contesații.  Ministerul Transporturilor a alocat deja 5.000.000 de lei pentru reabilitarea structurii de beton a podului. Lucrările trebuiau începute în acestă vară.

Situația extrem de gravă în care se află podul metalic de la Mărăcineni, nu are încă rezolvare. Ministerul Transporturilor a alocat deja 5.000.000 de lei pentru reabilitarea structurii de beton a podului, iar lucrările trebuiau începute în acestă vară. Reparațiile nu pot fi însă demarate pentru că sunt blocate de contestațiile depuse după finalizarea licitaților.

Reprezentanții Prefecturii Buzău consideră că firmele care depun contestații ar trebui trase la răspundere.

Podul metalic de la Mărăcineni a fost construit în 1932. Porțiune din Drumul european E85, cea mai importantă conexiune rutieră între Muntenia și Moldova, podul a fost avariat grav la inundațiile din vara anului 2005, și în consecință a fost partial demolat și reconstruit până în luna noiembrie a aceluiași an. Din cauza traficului intens, în structura de beton a podului au apărut recent mai multe fisuri și găuri. Din acest motiv, de aproape un an, traficul pe sensul de mers dinspre Râmnicu Sărat spre Buzău este restricționat, viteza maximă admisă fiind de 10 kilometri la oră.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

86 + = 95