Banca de alimente, un ajutor pentru familiile aflate la nevoie

0
1154

Este perioada concedilor dar și a actelor de caritate. Unii oamenii se mai gândesc la semenii lor aflați în suferință și donează pachete cu alimente. La Buzău, săptămânal, voluntarii Crucii Roșii strâng aceste produse prin programul “Banca de alimente”, pe care le donează apoi familiilor sărace din județ.

Programul “Banca de alimente”, destinat ajutorării celor mai sărace familii, are succes la Buzău și în perioada  concediilor. Prin acest program, oricine dorește poate dona pachete cu alimente în marile centre comerciale. În urma acestor acte de caritate, fiecare familie nevoiașă primește 12 kilograme de produse de strictă necesitate.

Și Consiliul Județean Buzău a ajutat, în ultimii 7 ani,  familile nevoiașe din județ. Lunar, 50 de familii primeau prin Crucea Roșie alimente perisabile.  Anul acesta, Crucea Roșie Buzău nu a mai primit bani de la Consiliul Județean pentru astfel de activități umanitare.

Cei mai multi dintre beneficiarii ajutoarelor sunt persoane vârstnice sau familii cu mulți copii, ale căror venituri nu le permit să îți asigure tot ceea ce le este necesar pentru un trai mai bun. Aceste personae sunt identificate și incluse în proiect pe baza unor anchete sociale.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 27 = 28