SUBVENȚII PENTRU APICULTORI

0
1552

Crescătorii de albine mai au la dispoziție doar trei săptămâni pentru depunerea cererilor de subvenții. Prin aceste solicitari, apicultorii pot obține ajutor financiar pentru medicamentele necesare la tratarea albinelor și nu numai. De anul acesta, asociațiile apicole nu mai au dreptul să depună cereri la centrele APIA.

Odată cu noul Program Național Apicol 2017-2019 apicultorii sunt nevoiți să depună individual cererile de decontare a cheltuielilor la Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură. Până anul trecut aceste solicitări erau depuse de către asociațiile apicole. Subvențiile erau oferite asociațiilor de către APIA, iar acestea le repartizau ulterior apicultorilor sumele cuvenite.

Anul acesta apicultorii sunt asteptați la centrele APIA pentru a depune cererile pentru subvenții până pe 15 august. La Buzău, sunt înregistrați aproape 1.200 de apicultori.

La nivel național, valoarea sprijinului financiar alocat Programului Naţional Apicol pentru perioada 2017-2019,  este de peste 97  milioane lei.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

78 + = 85