Autorizații anulate

0
1295
Imagine cu titlu ilustrativ

La doar câteva zile de la decizia Primăriilor Constanţa şi Medgidia de a suspenda capturarea câinilor comunitari, Direcţia Sanitar Veterinară dă lovitura de graţie SRL-urilor care prind animale şi le ţin în condiţii mizerabile. După o discuţie cu activiştii şi avocaţii Mişcării Dreptate pentru Animale din Capitală, conducerea instituţiei constănţene a luat decizia de a anula toate autorizaţiile pentru societăţile comerciale care se ocupau de capturarea patrupezilor.

Reprezentanții asociațiilor pentru protecția animalelor au marcat o reușită la Constanța, după o săptămână intensă de luptă cu legea în mână la adăpostul de câini din Ovidiu si Sibioara, gestionate de firme private, pe bani publici.

După ce le-au prezentat celor de la DSVSA Constanța imagini cu neregulile care se ascund în spatele porților zăvorâte ale adăposturilor pentru câini gestionate de firme private, reprezentanții Direcției au luat decizia ca societățile comerciale să nu mai aibă dreptul de strânge, transporta și omorî câini pe toată raza județului Constanța.

Împreună cu un delegat al Direcției Sanitar Veterinare, reprezentanții celor două asociații bucureștene s-au deplasat la adăpostul de câini din Sibioara. Mai apoi voluntarii s-au întors la adăpostul din Ovidiu, unde săptămâna trecută, adoptatorii erau ținuți în spatele porților în timpul programului de lucru, în vreme ce câinii zăceau în mizerie, pe pardoseli ude și murdare, fără asistență medicală, deși aveau semne clare de boală.

Acum, după numeroase controale, amenzi și chiar un dosar penal, situația s-a schimbat. Primii câinii care au scăpat din infern au fost adoptați de o asociație pentru bunăstarea animalelor din Suceava și de mai mulți voluntari din județul Constanța. Reprezentații asociatiilor pentru protectia animalelor spun că intenționează să colaboreze intens pe viitor cu autoritățile locale pentru rezolvarea problemei câinilor comunitari de pe străzi.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

16 + = 23