Persoane arestate preventiv. Popa Gabriel, Managerul Arhiepiscopiei Tomisului se numără printre cei 3

0
1371

Managerul Arhiepiscopiei Tomisului, Popa Gabriel, directorul de achiziții din RATB, Florin Badiu, și Constantin-Cosmin Coman au fost arestați preventiv într-un dosar de evaziune fiscală.

Cei trei sunt cercetați într-un dosar în care „se efectuează urmărirea penală cu privire la infracțiunile de evaziune fiscală în formă continuată, constituirea unui grup infracțional organizat, divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice și favorizarea făptuitorului, fapte prin care bugetul consolidat al statului a fost prejudiciat cu suma de 3.785.988, 90 lei reprezentând TVA și impozit pe profit”.

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București anunța sâmbătă că a dispus luarea acestei măsurii de reţinere preventivă față de cei trei inculpați bănuiți de evaziune fiscală în formă continuată, urmând a fi sesizat Tribunalul Ilfov cu propunerea de arestare preventivă a acestora pe o durată de 30 zile. Surse judiciare au declarat pentru AGERPRES că ar fi vorba despre managerul Arhiepiscopiei Tomisului, Popa Gabriel, Anișoara Duna, călugăriță la mânăstirea Galeșu, și un director director de achiziții din cadrul Regiei Autonome de Transport București, Florin Badiu.

Vineri, polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice și ai Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, au efectuat 25 de percheziții domiciliare, în București și în județele Ilfov, Buzău și Constanța, la persoane fizice, la firme și la instituții, în urma cărora s-au ridicat documente contabile, unități de calcul și aproximativ 200.000 de euro.

Produsele ar fi fost importate din Turcia, prin intermediul unei societăți cu sediul în Burgas — Bulgaria, iar ulterior, prin această societate, ar fi fost declarate livrări intracomunitare către firme din Polonia și Ungaria, care ar fi fost create pe baza unor documente de identitate falsificate, pe numele unor cetățeni chinezi.

„În urma verificărilor, pentru neregulile descoperite, au fost aplicate sancțiuni contravenționale, au fost ridicate sume de bani cu privire la care existau suspiciuni că ar reprezenta venituri neînregistrate și s-a dispus confiscarea mărfurilor deținute ori comercializate fără documente justificative. De asemenea, în zilele următoare, cu sprijinul D.R.V. București, se vor desfășura acțiuni de verificare și desigilare a unor transporturi de mărfuri, aparținând membrilor grupării infracționale”, potrivit IGPR.

Sursa Agerpres.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

69 + = 71